Vi elsker Internett!

Datasenter Nydalen

Vårt første egenbygde datasenter i Norge

IP-Only er stolte av å presentere vårt datasenter i Nydalen i Oslo. I designet har vi lagt vekt på å  ivareta dagens krav til et moderne datasenter, samtidig som det er bygget inn fleksibilitet og ytelse for å møte morgendagens krav. 

 

IP-Only åpnet sitt første egenbygde datasenter i Norge i Q3 2012.

Datasenteret har fått navnet DCO, Data Center Oslo. DCO er et av få kommersielle datasentre i Oslo som er plassert innenfor Ring 3. Fullt utbygget er datasenteret på ca. 2000m² og huser rundt 500 rack. Det er planlagt et totalt strømforbruk på over 3 megawatt, og med mulighet til å levere over 20kW per rack! Rackene leveres nøkkelferdig med ferdig monterte PDUer (strømdistribusjonsenhet). DCO har to MMR-rom (fibertermineringsrom) som igjen deler 3 separate fiberføringsveier fra utsiden for å sikre redundante nettverksforbindelser ut i verden.

 

Datahallen er bygget med tanke på høy fysisk sikkerhet. Det finnes to skallsikringslag før man kommer inn i datahallen, og deretter et lag med skallsikring før man kommer til teknisk utstyr. I motsetning til mange andre norske datahaller er teknisk infrastruktur plassert utilgjengelig utenifra. Dette gir en høyere sikkerhet med tanke på naturkatastrofer, sabotasje og lignende.

Ventelo 2_002